Zhodnocení sběru víček

02.03.2016 22:18


Zhodnocení sběru víček
Do firmy Hottech, s.r.o. Přerov jsme (díky šikovným víčkosběračům) odevzdali celkem 999kg víček, za které obdrželo Občanské sdružení Pomocpropetu.cz 6.993,-Kč. Hranici 1000kg jsme překonali ještě v prosinci, kdy jsme sběr víček zaregistrovali u firmy EkotradePlus Český Těšín. Tato sběrna provádí svoz sama, víčka zváží ihned při předání, ihned vystaví doklad a peníze zašle na účet během pár dní. Takže za 256kg putovalo na účet Péti 1792,- Kč ještě v roce 2015.  
S fungováním této sběrny jsme velmi spokojeni a těšíme se na další spolupráci.
První letošní odvoz víček proběhl v únoru. Do sběrny EkotradePlus Český Těšín bylo převezeno krásných 404,6kg! a 2832,- Kč již mají rodiče Peti k dispozici.
Sběr víček pokračuje, stále sbírají dětičky MŠ Balzacova, MŠ Švabinského, MŠ Moravská, MŠ Přímá, studenti Gymnázia a Obchodní akademie Orlová, děti klubu Don Bosco Havířov-Šumbark. Každou 1.neděli v měsíci je možno přinést do kostela Sv. Anny v Havířově. A víčka je možno odevzdat ve sběrně DEMONTA na ul.Moskevská v Havířově. Ke sběru víček se letos přidali i klienti Domova pro seniory Iris v Ostravě, kteří již poslali první "zásilku".
Nejsem schopna jmenovat všechny  úžasné "víčkosběrače", je vás opravdu hodně, desítky, ne-li stovky. Takže bych touto cestou chtěla poděkovat všem, komu není osud Peti lhostejný a rozhodli se mu sběrem víček pomoci. Děkuji moc! Speciální poděkování patří manželům Rusoňovým, kteří ochotně svážejí víčka z Petřvaldu, Orlové a Ostravy. Jste úžasní, vaší pomoci si moc vážím! 
Na závěr připomínám, že odevzdat je možno jakékoliv víčko s označením recyklačního trojúhelníku (minerálky, kávy, mléka, aviváží, pracích gelů, zubní pasty, solviny, malířské barvy, ... a plastové obaly z kinder vajíček. V případě dotazů mě kontaktujte na tel. 732 87 21 85.
Ještě jednou všem moc děkuji a těším se na další spolupráci. Lenka Winklerová, koordinátorka sběru víček