Aktuálně - stacionář, invalidní vozík

26.09.2016 11:00

Milí přátelé, dobrodinci, pomocníci,

rádi bychom Vás informovali o momentální situaci Petříka a jeho rodiny.

Po prázdninové přestávce, od začátku září navštěvuje Peťa již druhým rokem   DRS-dětský rehabilitační stacionář  v Ostravě ( dále jen DRS ).
Toto zdravotnické zařízení je detašovaným pracovištěm Městské nemocnice v Ostravě.
Pobyt v tomto úžasném zařízení Peťovi nesmírně svědčí a posouvá ho kupředu.
Je zde vysoce profesionální personál a tak jak jsme zaměstnance tohoto stacionáře osobně poznali, dělají svou práci velice dobře a s velkým osobním nasazením. Je na nich poznat, že tuto práci i děti mají opravdu rádi.
Též Peťa se tam vždy velice těší. Mimo jiné mu velice prospívá Bobath koncept, který s ním zde cvičí vyškolení Bobath terapeuti.
Rodiče vozí Petříka do tohoto stacionáře každý den. Ráno ho tam zavezou a odpoledne jej vyzvedávají a jedou s ním domů.
Kromě dalšího dojíždění k různým lékařům - specialistům, ujedou rodiče při dojíždění z Havířova do DRS v Ostravě s Petříkem denně cca 100 km.
Ráno tam a zpět , t.j. cca 50 km a odpoledne opět tam a zpět, plus další dojíždění na různá vyšetření a podobně.
Spolu s odborníky z DRS připravujeme koupi invalidního vozíku tak, aby Peťovi co nejlépe vyhovoval.
Vozík bude s největší pravděpodobností hrazen ze zdravotního pojištění, ale budou se také dokupovat nějaké doplňky, které již pojišťovna hradit nebude.

Po zakoupení auta, které bylo pořízeno také díky Vaši finanční pomoci ( a vozí každý den Petříka a pomáhá tak zmenšovat všechny obtíže spojené s jeho zdravotním stavem ), se finanční prostředky našeho občanského sdružení výrazně zmenšily.
V současné době jsou peníze nejvíce potřeba na Peťovo dojíždění z Havířova do Ostravy do DRS a dále pak také na případné zakoupení doplňků pro invalidní vozík, případně dofinancování nějakého kvalitnějšího invalidního vozíku - pravě podle finančních možností.

Proto jakýkoliv Váš finanční příspěvek bude použit zejména pro tyto účely a bude tak pro Petříka a jeho rodinu velkou pomocí.


Předem Vám velmi děkujeme za jakoukoliv Vaši pomoc.


Tým Pomoc pro Peťu o.s.