Poděkování za sběr víček + ukončení sběru víček

08.12.2017 10:32

I v letošním roce probíhal sběr víček. Pytle se hromadily, plánovala jsem odvoz. V květnu však firma EkoTradePlus Český Těšín výkup víček bez předchozího upozornění ukončila, což byl pro mne obrovský  šok, protože dosud byla spolupráce bezproblémová.
Vysvětlení ukončení výkupu jsme se dodnes nedočkali.
Dlouho jsem marně sháněla jiného odběratele. Podařilo se až v listopadu, kdy firma EkoDeal Český Těšín pytle s víčky odvezla. Bylo jich neskutečných 698kg a na účet z.s. Pomoc pro Peťu tak přibylo 3.490,- Kč. 
Výkupní cena víček letos hodně klesla, proto jsme se, po poradě s rodiči Péti, rozhodli sběr víček ukončit.
Chtěla bych tímto moc poděkovat všem hodným lidem, kteří nám se sběrem pomáhali.
Sbíraly děti ZŠ Mládežnická, MŠ Balzacova, MŠ Švabinského, MŠ E. Holuba, MŠ Přímá, MŠ a ZŠ Moravská, MŠ Dolní Datyně. Sbírali studenti Gymnázia a Obchodní akademie Orlová, děti klubu Don Bosco Havířov, zaměstnanci Autoškoly Pollak, klienti Domova pro seniory Iris Ostrava,  farníci Havířova a Horních Bludovic, Zaměstnanci a zákazníci knihkupectví Jakub a Domečk, nakladatelství Doron, kadeřnického salonu Adonis. Sbírali občané Havířova a okolních obcí a mnoho, mnoho dalších dobrých lidí. Úžasní manželé Rusoňovi i letos ochotně sváželi víčka z Orlové a Ostravy.

Často jsem slýchávala, že sběr víček je neefektivní. Posuďte sami:  Od roku 2015 se odevzdalo neskutečných 3 588 kg víček a na účet z.s. Pomoc pro Peťu tak sběrači přispěli krásnou částkou  23.717,- Kč. Ještě jednou velké díky všem za skvělou spolupráci.

Přeji Péťovi, jeho rodině a všem výše jmenovaným krásné prožití vánočních svátků a hodně zdraví, štěstí a pohody po celý rok 2018.
Lenka Winklerová – koordinátorka sběru